Dali lyssystem og fordel introduktion

2024-01-30

DALI DigitalAddressahle Lighting Interface er blevet dæmpet. Siden dens anvendelse af fluorescerende lysbelysning har den udviklet sig meget. På nuværende tidspunkt er der mange tilfælde af anvendelse af DALI-systemer i LED-belysning i Europa og USA, og i Kina er der meget få forskning i DALI-belysning.

DALI belysningssystemet giver en god løsning til fremtidige store belysningsprojekter.

Så hvad er Dali?

Dali er forkortelsen for "Digital Addressable LightingInterface Number Disabled Lighting Interface". Det er en datatransmissionsprotokol. Dali definerer den digitale kommunikationsmetode mellem belysningsapparater og systemudstyrscontrollere. DALI er ikke en ny bus. Men understøtter åbne systemer. Det oprindelige mål med at designe DALI er at optimere et smart lysstyringssystem. Dette system har enkel struktur, bekvem installation, nem betjening og god funktion. ) Docking. DALI-systemer er forskellige fra BMS-, EIB- eller LON-bussystemer, ikke for at udvide det til et system med forskellige komplekse styringsfunktioner, men blot som en belysningsdelsystemapplikation. Den er integreret i BMS gennem gateway-grænsefladen. BMS-kontrolkommandoen kan accepteres. , Eller gendan driftsstatusparametrene for delsystemet.

Den største egenskab ved DALI-teknologien er, at en enkelt lampe har en selvstændig adresse, som kan udføre nøjagtig dæmpningsstyring af enkelte lamper eller lampegrupper gennem DALI-systemet. DALI systemsoftware kan uafhængigt adressere det samme stærke elektriske kredsløb eller enkelte eller flere lamper på forskellige kredsløb, og derved opnå separat kontrol og enhver gruppering. Derfor giver DALI lyssystemet stor fleksibilitet til lysstyringen. Brugere kan designe det tilsvarende belysningsskema efter deres behov. Denne justering kan bruges under operationen efter installationen. Foretag eventuelle ændringer. DALI-systemet er et ideelt og forenklet digitalt kommunikationssystem designet til at imødekomme behovene i nutidens lys- og lysteknologi.

Hvad med DALI-2?

DALI-2 er en opdatering af DALI, hvorefter ikke blot 101- og 102-protokollerne er blevet opdateret, men også en 103-protokol er yderligere vedtaget. (Bemærk: 103-protokollen er en DALI-kontrolenhed.) DALI-2 er faktisk DALI-1 med nogle ekstra funktioner, der er relevante for sensorer og styreenheder i DALI-netværket. På dette grundlag kræves der kun 1 DALI-adresse for at realisere farvetemperatur eller farvetonekontrol med en enkelt strømforsyning med multiplekset output. MOONS' dobbeltdrev er DALI-2-kompatibelt. Hvert dobbelt DALI-drev har to (eller fire) DALI-2 DT6/8 LED-udgange. Med driver til Tunable White styrer den ene LED-udgang intensiteten af ​​den samlede lysudgang, og den anden styrer CT-blandingen af ​​de 2 LED-udgange.

Dali ansøgning fordel

1. Designet er enkelt og nemt:

Dali digital kontrolsystem er enkelt design. Så længe designet er forbundet med hinanden gennem den digitale signalgrænseflade, og den er forbundet til 2-kernes kontrollinje. Alle grupper og scenarier kan programmeres af computersoftware under installation og fejlfinding, hvilket ikke kun sparer ledningsomkostninger, men også kun behøver at ændre softwareindstillingerne for designændring, re-layout og adskillelse uden omledning. Det er meget nemt at køre.

2. Enkel installationsøkonomi:

Der er 2 elektriske hovedkilder og 2 styreledninger til at installere DALI-grænsefladen. Der er ingen særlige krav til ledninger. Der er ingen polaritet under installationen. Så længe hovedstrømledningen er adskilt fra styreledningen, behøver styreledningen ikke at være afskærmet. Onlinestrømmen er 250mA, og spændingsfaldet overstiger ikke 2V, når ledningen er 300 meter lang. Styreledninger og strømkabler er parallelle uden nedgravede ledninger. Designet af kompakte styrekomponenter kræver ikke et specielt styreskab, så det er nemt at installere og økonomisk.

3. Præcis og pålidelig kontrol:

Dali er et digitalt signal. I modsætning til analoge signaler kan signalet fra 1010 opnå en ikke-forstyrrende kontrol, og det forvrængede styresignal vil ikke være forårsaget af langdistancespændingsfald. Derfor direkte. DALI-signalet er en to-vejs transmission. Ikke kun kan den forreste transmissionskontrolkommando, men også tilstanden, fejlinformationen, kontakten og den faktiske lysstyrkeværdi for ballasten og lampen returneres til systemet.

4. Kommunikationsstrukturen er enkel og pålidelig:

DALI interface kommunikationsprotokollen består af 19 bit cifre, den første bit er startbit, 2. til 9. bit er adressebit, 10. til 17. bit er data, og 18. og 19. bit er stoppet. Brug af en unik Manchester-kode for at undgå fejlkoder. Transmissionshastigheden på 1200 Potter kan sikre, at kommunikationen mellem enheden ikke forstyrres, og det høje niveau på kontrollinjen er 16V. Hver controller på styrelinjen bruges som en masterfunktion i kommunikationen, og de elektriske styreapparater som en ballast på styrelinjen reagerer blot på kommandoen fra Masterens kommando, og systemet har distribueret intelligente funktioner.

5. Bredt anvendelsesområde:

I dag er DALI-grænsefladen ikke begrænset til belysningen af ​​fluorescerende lys, forskellige halogenwolframlampeelektroniktransformatorer, gasudladningslampeelektronikforkoblinger, LED bruger også Dali-grænsefladebelysning; kontrolenheden inkluderer også: radiomodtager inkluderer også: radiomodtager, relækontakt input interface. Forskellige taster kontrolpaneler, herunder LED display paneler, har allerede DALI interfaces, hvilket vil gøre DALI applikationer bredere og bredere. Controlleren udvider sig fra det mindste kontor til kontorbygningen med flere rum, fra en enkelt butik til stjernen til stjerneklassens hotel.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy